ÜDVÖZLÖM AZ ÓRÁS ÓRÁK ÉKSZEREK KAPCSOLAT IMPRESSZUM

Mit is tud az ember egy órásról. Általában nem sokat, hiszen munkába menet „bedobjuk“ óránkat hozzá, jövet pedig gyorsan elhozzuk. Alig látni az órást, az óra doktorát, állni és beszélgetni, csak ülni látjuk, amint éppen „páciense“ fölé hajolva dolgozik.

 

Én húsz éve szinte minden nap hosszú órákat töltök az órásasztal előtt. Nem elégelem meg, mert az új nap „új órája“ mindig egy új kihívás. Ennyi év tapasztalata sem teszi rutinszerűvé a problémákat és munkámat.

Hogy van-e kedvenc órám, kedvenc márkám, vagy kedvenc szerkezetem? Nincs. Számomra annál érdekesebb egy óra, minél öregebb, minél összetettebb szerekezet mozgatja.

 

Fiatalon döntöttem az órásmesterség mellett. Elsődleges célom az volt, hogy ékszerész legyek, sajnos hiányos rajztehetségem megakadályozott ebben. Így kerültem az órásmesterség útjára, amelyet azonban nem bántam meg. Pályafutásomat 1989-ben keztem az akkor még úgy nevezett „Órás Szövetkezet“-nél. Egy immáron hetven éve órásként működő boltot vettem meg, és 14 éve végzem benne a számomra legszebb munkát, az órajavítást.

                                                            

Kovács Zoltán

                                                                    

© ZOLORA Kft., 2011

© APG 2011